24 Eylül 2013 Salı

AŞK dolu Cunda...

Üç defa yolum düştü Cunda'ya... Üçünde de ayrı güzellikle yaşadım, farklı anılar biriktirdim. Güzel anılarımın ev sahibi, güzel Cunda...

Bazen aşırı kalabalık, bazen çok sakin, bazı noktaları eğlenceye doymaz, bazı yerleri sessiz. En güzel yanı denizi. Pırıl Pırıl parlayan ama çivi gibi soğuk ve tertemiz...

En son 2011 yazında eşimle gittiğim tatil ise en unutulmaz olanıydı. Cunda Alibey Adası'nda konumlanmış Ortunç Club benim için en unutulmaz yerlerden biri oldu. Cunda'nın kalabalığı içerisinde değil ama yanı başında, öyle diğer bildiğiniz oteller gibi tıklım tıklım da değil. Denizi mavi bayraklı bir koyda, manzarası ise uçsuz bucaksız.

Daha ne olsun?

(İç sesimden not: Önemli bir ayrıntıdan bahsedeyim; otele çocuk alınmıyor. Yaş sınırını hatırlamıyorum ama otelin hiçbir yerinde çocuk olmadığını hatırlıyorum.)

Otel kısmı iki katlı. Her biri o güzel denize bakıyor. Uyanır uyanmaz balkona çıktığınız da adete aydınlanıyor dünyanız.

Ne bir korna sesi, ne bir gürültü.

Otelde herkes sakin, telaşsız.

Tatil dediğin de böyle olmalı zaten.


Ortunç Club'da konaklayıp Cunda'nın içerisinde de vakit geçirebilirsiniz. Otel oda-kahvaltı konseptinde. Bu durumda akşam sizi bağlayan bir şey yok. Çıkıp Cunda limanda ki harika balık restoranlarından birine gidebilirsiniz. Özellikle oraya özgü olan Papalina yemenizi öneriyorum. Balık keyfiniz sonrasında sahile yürüyün. Yürürken de o muhteşem vanilya kokusunu takip edin. O koku sizi ünlü Ayvalık dondurmasına götürecek. Özellikle sakızlı dondurmayı tatmadan dönmeyin.

Bu arada Ayvalık Tostu denen o muhteşem şeyi ana vatanında yemeyi unutmayın. Nasıl ki İskender Bursa'da yenirse, Ayvalık tostu da Ayvalıkta yenir. Özellikle Şeytan Sofrası'na gitmelisiniz. Güneşin batışını görebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Dilek ağacına dileğinizi asın, gezin tozun ama güneşin batışı bir kadeh şarap (ya da isterseniz ayvalık tostu) eşliğinde izlemeyi unutmayın. İşte manzara, işte romantizim... 

Tekne turları da deneyebileceğiniz alternatiflerden biri. Birbirinden güzel koyları gezip, keyifle eğlenebilir ve aynı zamanda güneşlenebilirsiniz.

Akşamları sakin geçirmek istemiyorsanız çıkın Cunda sahile, o küçücük sahili baştan sona turlayın. Pazara mutlaka girin. Takılar, süsler, el işi kıyafetler ve daha neler neler...

Tatiliniz bitip evinize dönmeden önce zeytin ve zeytin yağı alışverişinizi yapın mutlaka. Hatta zeytinyağlı sabunlar, çeşitli otlar ve en önemlisi sakızlı lorlu kurabiyelerden alın. Bir ürünü ustalarının elinden almak gibisi yok. 

Ahhh Cunda ahhh. Sen ne güzelsin...