Hep söylerim, insanın özel günlerde sevdikleri için kendi
elleriyle yaptığı her şey güzel olur.
Sevgililer Günü öncesinde özellikle yazmıştım, bırakalım bu
tür tuzakları, madem aşk günü o zaman kendi hazırladığımız bir hediyeden daha
güzeli yoktur. Bunu yazıp tam tersini uygulayacak insan olmadığımı az sonra
okuyacaklarınızla anlayacaksınız.
Sevgilime bu yıl kendi ellerimle yaptığım ona göre dünyanın
en güzel pastasını tarifini vereceğim sizlere.
Malzemeler
Pandispanya için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağının yarısından biraz az su
Krema için:
1 paket krem şanti
Damla çikolata
İsteğe bağlı dondurulmus frambuaz
Süsleme için;
Bonibon
10 paket Dido çikolata
Hazırlanışı:
Pandispanya için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın ve
sırayla diğer malzemeleri ekleyin. Yağladığınız kalıba karışımı döküp pişirin.
Kürdan ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Soğuyan keki ister 3 ister 2
parçaya kesip bir kenara alın.
Krem şantiyi hazırladıktan sonra kekin ilk katını biraz sütle
ıslatın. İlk katın üzerine kremayı sürüp isteğe bağlı olarak franbuaz ve damla
çikolata dökün (Kara Orman misali). Aynı işlemi üzerine bir kat kek koyup yeniden yapın. Dediğim gibi
kat sayısını isteğe bağlı yapabilirsiniz. Ben 3 kat yaptım ve malzemeyi çok bol
koydum. Sonrasında kalan krem şanti ile pastanızın üzerini ve çevresini
kaplayın.
İşte işin en eğlenceli yanı. Sırasıyla yanlara çikolataları
dizin. Etrafına bir kurdele bağlayıp hem şık bir görüntü elde edersiniz hem de
çikolatalar iyice pastanıza yapışır. Ben bu halde pastamı bir gece dolapta
bıraktım. Kek kremayı iyice çekti ve tam bir pasta oldu. Pastamı servis etmeden
önce üzerine bonibon ya da M&M çikolatalardan serpin. Görüntüsü ile kendine
aşık eden ve tadına bakıldığında insanı farklı yerlere götüren bu pasta için
şimdiden herkese afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder