21 Şubat 2014 Cuma

Bonibonlu Pasta

Hep söylerim, insanın özel günlerde sevdikleri için kendi elleriyle yaptığı her şey güzel olur.

Sevgililer Günü öncesinde özellikle yazmıştım, bırakalım bu tür tuzakları, madem aşk günü o zaman kendi hazırladığımız bir hediyeden daha güzeli yoktur. Bunu yazıp tam tersini uygulayacak insan olmadığımı az sonra okuyacaklarınızla anlayacaksınız.

Sevgilime bu yıl kendi ellerimle yaptığım ona göre dünyanın en güzel pastasını tarifini vereceğim sizlere.

Malzemeler

Pandispanya için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağının yarısından biraz az su

Krema için:
1 paket krem şanti
Damla çikolata
İsteğe bağlı dondurulmus frambuaz

Süsleme için;
Bonibon
10 paket Dido çikolata



Hazırlanışı:
Pandispanya için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın ve sırayla diğer malzemeleri ekleyin. Yağladığınız kalıba karışımı döküp pişirin. Kürdan ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Soğuyan keki ister 3 ister 2 parçaya kesip bir kenara alın.

Krem şantiyi hazırladıktan sonra kekin ilk katını biraz sütle ıslatın. İlk katın üzerine kremayı sürüp isteğe bağlı olarak franbuaz ve damla çikolata dökün (Kara Orman misali). Aynı işlemi üzerine bir kat kek koyup yeniden yapın. Dediğim gibi kat sayısını isteğe bağlı yapabilirsiniz. Ben 3 kat yaptım ve malzemeyi çok bol koydum. Sonrasında kalan krem şanti ile pastanızın üzerini ve çevresini kaplayın.


İşte işin en eğlenceli yanı. Sırasıyla yanlara çikolataları dizin. Etrafına bir kurdele bağlayıp hem şık bir görüntü elde edersiniz hem de çikolatalar iyice pastanıza yapışır. Ben bu halde pastamı bir gece dolapta bıraktım. Kek kremayı iyice çekti ve tam bir pasta oldu. Pastamı servis etmeden önce üzerine bonibon ya da M&M çikolatalardan serpin. Görüntüsü ile kendine aşık eden ve tadına bakıldığında insanı farklı yerlere götüren bu pasta için şimdiden herkese afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder