3 Ocak 2013 Perşembe

Muzlu Muffin Tarifi

Hanımlar işte size çok kolay ve pratik bir tatlı tarifi. Hem hafif hem de lezzetli. Çocuğunuza ya da çat kapı misafirinize ikram edebileceğiniz pıtır pıtır kekler. En güzel tarafı da mikserle karıştırmak zorunda olmadan şipşak hazırlayabilmek.

Malzemeler:

- 2 adet olgun muz

- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ

- ¾ su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre parça çikolata ya da fındık

Hazırlanışı:

Muzları bir tabakta çatal yardımıyla ezip, köşe kaldırıyoruz.
Yumurta, şeker ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine unu, kabartma tozu ve muzu ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. İsteğe göre damla çikolata ya da fındığı ekleyip bir defa daha karıştırıp kaplara alıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. Kabardıktan ve hafif renk değiştirdikten sonra içerisine bir kürdan batırıp piştiğini anlayabilirsiniz. Eğer malzemeler kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.


Önemli bir not eklemek istiyorum. Bu karışımı aşırı derecede karıştırmıyoruz. Puf puf olmasının sebebi bu.


Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder