Malzemeler:
- 2 adet olgun muz
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ- ¾ su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre parça çikolata ya da fındık
Hazırlanışı:
Muzları bir tabakta çatal yardımıyla ezip, köşe kaldırıyoruz.
Yumurta, şeker ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine
unu, kabartma tozu ve muzu ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. İsteğe göre
damla çikolata ya da fındığı ekleyip bir defa daha karıştırıp kaplara alıyoruz.
180 derece fırında pişiriyoruz. Kabardıktan ve hafif renk değiştirdikten sonra
içerisine bir kürdan batırıp piştiğini anlayabilirsiniz. Eğer malzemeler
kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.Muzları bir tabakta çatal yardımıyla ezip, köşe kaldırıyoruz.
Önemli bir not eklemek istiyorum. Bu karışımı aşırı derecede karıştırmıyoruz. Puf puf olmasının sebebi bu.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder