28 Aralık 2012 Cuma

Mozaik Pasta


Kolay ve hafif tatlılardan biri olan mozaik pastanın tarifini vereceğim şimdi sizlere. Ben çok seviyorum ve misafirlerim için sık sık hazırlıyorum bu tatlıyı. İşte tarifimiz.

Malzemeler:

- 400 gr (2 kutu) krema
- 240 gr bitter çikolata
- 1,5 paket çifte kavrulmuş petitbör bisküvi
- 1 çorba kaşığı kakao (isteğe göre 1 tatlı kaşığı olabilir)

- 1 su bardağı ceviz ya da fındık

Hazırlanışı:
Öncelikle bisküvileri ufalamadan dörde bölüyoruz.

Bir tencerede çikolatalarımızı kremalarımız eşliğinde eritiyoruz. Bu çikolatalı karışıma kakaoyu karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz. Parçaladığımız bisküvileri hızlıca çikolatalı karışımla harmanlıyoruz.

Dikdörtgen bir kalıba ya da borcama pişirme kağıdını serip karışım yarısını döküyoruz. Üzerine ufalanmış ceviz ya da fındığı döküyoruz. Kalan karışımı üzerine ekledikten sonra fırın kağıdıyla kaplıyoruz.

Kabı buzlukta en az 5 saat beklettikten sonra çıkarıyoruz. Fırın kağıdını üzerinden çıkardığımızda en lezzetli tatlılardan biri olan mozaik pastamızı servis edebiliyoruz.



Dondurma servis etmenizi öneriyorum. Tadına doyum olmuyor.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder