18 Temmuz 2013 Perşembe

Annelik Ömür Boyu

Hürriyet Gazetesinde çalışmaya başladıktan sonra iş nedeniyle tanıştığım bir insandır Gazeteci Hatice Özbay... Hayatı ve yaşamayı seven, enerji dolu, iyi bir arkadaş, çocuklarına düşkünü iyi bir anne ve aşk kadını. Onu anlatmak hiç zor değil. Karşısına çıkan kimi insan için dost, kimi insan için sevgili, kimi insan için çalışma arkadaşı, kimi insan için abla, kimi insan için anne. Sonuçta tanışan her insanın hayatına kattığı bir değerdir.

Röportaj yapmayı, sorular sormayı ondan öğrendim. Onunla yıllarca birlikte röportajlara gittik. Her biri ayrı bir keyifti. İş ilişkimiz bitti ama dostluğumuz hiç bitmedi. Anneyiz.Biz dergisi için yüzlerce anne ile röportajlar yaptı. Kimisi ünlü, kimisi yönetici, kimisi girişimci bir çok kadınla görüştü. Bu kadınların tek ortak noktası ise işleri ne olursa olsun anne olmalarıydı.

Sonunda Hatice Özbay yaptığı yüzlerce röportajı derledi topladı ve bir kitapta birleştirdi. Kadınların ortak dili olan "Annelik" üzerine şahane bir kitap ortaya çıkardı; Annelik Ömür Boyu...


Değerli gazeteci dostum ve biricik Hatice ablamın emeği ve yüreğiyle ortaya çıkardığı bu güzel kitabı mutlaka okumalısınız. Anne olun ya da olmayın, her kadın bir potansiyel annedir nede olsa. Sizi en iyi anlayacak kişiler de kadınlar ve annelerdir. Bu düşünceyle Hatice ablaya röportaj veren tüm kadınlarda onları anlayacak kadınlarla paylaştılar annelik serüvenlerini.

Epsilon Yayınlarından çıkan Annelik Ömür Boyu kitabı çoktan raflarda yerini aldı. Onu keyifle okuyacak ve içindeki hikayeleri anlayacak gönül dostlarını bekliyor.

İyi okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder