17 Temmuz 2013 Çarşamba

Tarhunlu Kremalı Fırında Tavuk Tarifi


Çok sevdiğim ve misafirlerime yapmaktan keyif aldığım bir tarifi paylaşacağım sizlerle. Tarhunlu kremalı fırında tavuk. Yapımı çok kolay, lezzeti inanılmaz güzel. Malzemelerin bulunması çok kolay ve miktarları da az. En güzeli de bu değil mi zaten, kolayca ulaşabileceğiniz malzemelerle, pratik ölçülerle hazırlanan yemekler...

İşte tarifim...



Malzemeler:
750 gr but biftek
100 ml krema
1 tatlı kaşığı yoğurt
5-6 sap tarhun otu
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
1 adet fırın poşeti

Yapılışı:
Krema, yoğurt, tuz ve karabiberi rendelediğiniz 1 diş sarımsak ile karıştırarak sosu hazırlıyoruz. Tavuk but biftekleri hazırladığınız sosa bulayıp tarhun yapraklarını saplarından ayırın ve tavukların üzerine serpin. Fırın poşetinin içine girebilecek büyüklükte bir fırın kabına sosladığınız tavukları dizin. Kabı fırın poşetinin içine koyarak poşetin ağzını kapayın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dinlendirme bittikten sonra poşetin üzerinde bıçak yardımıyla 1-2 delik açın ve 180 derece fırında 1,5 saat kadar pişirin. 

Sıcak servis yapmayı unutmayın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder