O sıcacık pideyi alıp içerisine biraz tereyağı sürüp, güzel bir peynirle yemek en büyük keyif anlarından biridir benim için.
Bir Bayburtlu olarak Doğu Karadeniz'in bağrından kopup geliyorum. Evlendikten sonra ise tam bir Karadenizli olarak (Giresun -Tirebolu) hayatıma devam ederken yeni bir pide türüyle karşı karşıya geliyorum.
Yuvarlak, kavurmalı ya da peynirli ve ortasında yarı pişmiş yumurtasıyla Tirebolu pidesi...
Pide aşığı bir insan olarak bu yeni serüven beni kat kat mutlu ediyor. Pizzanın en büyük ve tabii ki daha sağlıklı rakibi olan bu pideleri kayınvalidem, kayınpederim ve eşimden oluşan 4 kişilik bir grup olarak sık sık tüketiyoruz.
Ramazan pidesi, tirebolu pidesi ve diğerleri. İşte yemek keyfi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder