3 Ocak 2013 Perşembe

İtalya AŞK’ı

İtalya’nın hayatımda çok önemli bir yarı var. Öncelikle eşimle birlikte balayımızı burada geçirdik. Ayrıca canım ablamla küçük bir kaçak yapmak için yine İtalya’yı tercih ettik. Anlayacağınız hayatımdaki iki önemli insanla keyifle gezip dolaştığım bir yer oldu İtalya…

Her yerinden tarih fışkırıyor demek yeterli olur sanırım. Adamlar nereyi kazsalar oradan bir tarihi eser çıkmış. Eee insanlar da bu durumu kullanmayı iyi bilmişler ve turistik değerlerine iyi bakmışlar.


Kısa kısa notlarla size birkaç öneride bulunmak istiyorum hemen.

Roma harika, Floransa çok şirin ve sıcak, Pisa şehri masal ülkesi gibi, Venedik ise çok romantik. Diğer gezdiğim şehirlerin hepsi ayrı ayrı güzel ama bu dördü çok akılda kalıcı.

Balayı, bayram tatili, hafta sonu kaçamağı, birkaç günlük izin değerlendirmesi hiç fark etmez, her halükarda İtalya’ya gitmenizi öneriyorum.

Emin olun hiç yabancılık hissetmeyeceksiniz. İnsanları aynen bizim gibi. Mimiklerini kullanmaktan ve sesli konuşmaktan çekinmiyorlar. Bol bol korna çalıyorlar, flörtöz ve eğlenceliler.

Makarna ve piza yiyin, ev yapımı şaraplardan için, cafelerde oturup dünyanın en lezzetli kahvelerinin tadına bakın ve mutlaka tiramusu deneyin.


Bol gezmeli ve yemeli bir tatil yapmak istiyorsanız İtalya en iyi tercihlerden biri emin olun. Sevgilinizle aşkın doruklarına çıkıp, arkadaşlarınızla eğlencenin dibine vurun.

Size küçük bir öneri: hangi şehrini gezerseniz gezin günlük otobüs turu satın almayı ihmal etmeyin. Hani taksimde de var, şehir turu yaptıran iki katlı ve üstü açık özel gezi otobüslerinden. Bol bol fotoğraf çeker, kulaklıkla anlatılanları dinler ve ayaklarınız ağrımadan gezersiniz. İstediğiniz durakta inip, istediğiniz durakta yeniden binin. Çok keyifli ve güzel bir deneyim olacaktır emin olun.

Kısa kısa notlarımla gezdiğim yerleri anlatmaya başladım. Şimdiden hepinize iyi gezmeler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder