11 Ocak 2013 Cuma

Beze tarifi

Minik minik, pıtır pıtır ve hafif bir tatlı tarifi vereceğim şimdi sizlere. Yapımı çok keyifli, sunumu güzel bezelerimiz. İnanın pastaneden aldığımız bezelerle alakası olmayacak. Ağzınızda dağılacak adeta. Kokusu da harika olacak. İşte köpük beze tarifimiz.

Malzemeler:

- 3 adet yumurta akı

- 1 su bardağı şeker

- 1 çimdik tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle yumurtaların aklarını ve beyazlarını birbirinden ayırıyoruz ve aklarını bir büyük kabın içerisine alıyoruz. Aman dikkat hanımlar, eğer yumurtanın sarısı patlayıp beyazın içerisine karışırsa bezemiz istediğimiz gibi kabarmaz. Bu önemli notumuzu da araya sıkıştırdıktan sonra devam edebiliriz. Yumurtaların aklarını içerisine koyduğumuz kabımızı, içi sıcak su dolu bir tencerenin içerisine koyup ocağını üzerine alıyoruz. İçerisine bir çimdik tuz atıp mikserimizle çırpmaya başlıyoruz. Yumurta aklarımız köpürünce yavaş yavaş şekerimizi ilave ediyoruz. İyice köpürüp o bembeyaz kıvamını alınca sıkma kabına alıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekil vererek fırına koyuyoruz. Önceden 100 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz.


Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder