21 Ocak 2013 Pazartesi

Peynirli Poğaça Tarifi

Sabah kahvaltılarınıza lezzet katacak ev yapını poğaça tarifi vereceğim sizlere. Gidip fırınlardan ya da pastanelerden yağlı yağlı ve içine nasıl bir malzeme konulduğunu bilmediğiniz ama alıp yediğiniz poğaçalara en büyük rakip bunlar. Özellikle çocuklu evlerin anneleri, hafta sonunda yapsanız bile hafta arası çocuğunuza rahat rahat yedirebilirsiniz bunları. İşte tarifim.

Malzemeler:

Hamur için:

- 1 su bardağı süt

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı yoğurt (yoksa sütte kullanabilirsiniz)

- 1 paket kuru maya

- 1 yumurta akı

- 1 çay kaşığı mahlep

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)

İç Malzemesi:

İsteğe bağlı olarak kaşar peynir, beyaz peynir, lor peyniri ya da zeytin ezmesi kullanabilirsiniz. Eğer peynirli yapacaksanız içerisine maydanoz koyabilirsiniz. Malzeme için ölçü vermiyorum, tercihinize göre rahat olun.
 

Yapılışı: 

Öncelikle sıvı malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz. Sonrasında kuru malzemeleri sırasıyla ekliyoruz. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzun çok kuru olmaması önemli, buna dikkat edin. Ellerinizi ara sıra yağlarsanız yapışmaz. Hazırladığınız hamuru bir süre mayalanmaya bırakabilirsiniz. Mayalama işleminiz bittikten sonra elerinizi yağlayıp hamuru küçük toplar haline getirin. Küçük hamurları elinizde yuvarlayıp açın ve iç malzemesini koyup kapatın. Üzerine bir yumurta sarısınu iyice karıştırıp sürün ve çörek otlarınızı serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder